Stichting Vrienden Van Donkhaen

Sinds 15 jaar geeft de Stichting Vrienden van Donkhaen hulp aan gezinnen, de créche en de school van Donkhaen. Een straatarm dorpje in het Noord-Oosten van Thailand, waar landbouw op de onvruchtbare grond nog immer ploeteren is voor een schamel loontje. (gem. 250 Euro per jaar per gezin) Er is dan niet veel fantasie voor nodig, waar de mooie Thaise meiden in belanden, als de familie geholpen moet worden.

De drijvende kracht achter deze hulp is, Theo Moelee, die al 20 jaar in Thailand woont. Theo gaat om de drie maanden naar het dorp om daar financiële hulp te geven. Het benodigde geld is afkomstig van donateurs (“De Vrienden”). Dit geld wordt vanuit Nederland naar Thailand gestuurd.

Het bestuur van de stichting, (Sander de Wijs, voorzitter, Daisha Bol, penningmeester, Carin van Geijn, secretaris) en Theo Moelee werken om “niet” aan dit project. Zelfs de kosten van de bezoeken, porto, etc, worden uit eigen zak betaald. Er zijn geen bezittingen en geen schulden. Alle giften worden direct aan de mensen uitgekeerd. Met uitzondering van de donaties bestemd voor het Studie fonds. Dit is een lange termijn project, voor vooral meisjes, die door willen/kunnen leren. Hoe meer geld in het fonds, hoe meer kinderen we kunnen laten doorleren.

Deze blog is voornamelijk bedoeld om berichten, belevenissen, nieuws te delen met de Vrienden van DonKhaen. Mocht u als buitenstaander echter geintresseerd zijn geraakt in het project, kunt u altijd contact met ons opnemen via theomoelee@hotmail.com.

Met vriendelijke groet,
Sander de Wijs, voorzitter
Stichting Vrienden van Donkhaen.

Foto's van onze bezoeken zijn (voorlopig) te bezichtigen via de link http://donkhaen.hyves.nl/photos/.

woensdag 10 december 2008

Archief: 16 februari 2008

Hallo, hallo, hallo, Vrienden van ons Dorp,

We (Yvonne en Theo) zijn er weer geweest en het was weer heel fijn om onze lieve mensen daar te zien en te spreken. Hoewel spreken door de taal barriere nog steeds een grote handicap en heel jammer is, want er is natuurlijk heel veel aan elkaar te vertellen.

B.v hoe Yui het vindt nu ze haar tandprothese in volle glorie komt laten zien. Haar tandjes zijn al een heel eind in de goede richting gegroeid. Prachtig gezicht en een blijde volle lach is ons loon. Weet u nog dat ze haar mond niet durfde open te doen met dat fietsenrek ?

't Ja, verder gaat alles wel z'n gangetje. Prae en Joy doen het nog steeds zeer goed op school. Mot nog even aandoenlijk en Yim is een bijzondere mooie vrouw aan het worden, een soort Miss Thailand. Wel een angstig idee in dit land, maar gelukkig gaat het met haar moeder Porn, financieel goed. Ze is met een zorgzame Engelsman getrouwd en heeft in januari een dochtertje gekregen. Helaas heb ik niet veel kontakt meer met haar en mis ik daardoor mijn tolk in het Dorp.
De drieling is nog steeds even aandoenlijk en moeder Na nog altijd arm als de mieren en zou al lang van honger zijn om gekomen, als wij haar niet geholpen hadden.

Kortom ik heb nog altijd het gevoel dat we met z'n allen heel veel punten hebben gekregen op ons Karma lijstje en een lang en gezond leven tegenmoet kunnen zien.

NB., Han heeft in een kleine oplage een brochure laten maken met wat tekst over onze Stichting, verlucht met een paar foto's. Als u daar interesse in heeft, laat mij dat dan even weten , dan sturen we er 1 op. Kan even duren, want het hele bestuur van onze Stichting, op Daisha na, bevindt zich in Thailand en de brochures zijn in Nederland.

Lieve mensen weer zeer bedankt voor uw goede gaven en tot mails of liever nog tot ziens, waar dan ook...........

LOVE,
Theo

Geen opmerkingen: